Pavel Si Autismul

Subtitle

Blog

Diagnosticul

Posted by Marian Vlad on November 27, 2011 at 4:10 PM

       Cred ca cea mai mare durere a unui parinte este sa afle ca copilul lui sufera de o boala cumplita. Durerea este si mai mare atunci cand afli ca cei in masura sa te ajute te “imbarbateaza” cu raspunsuri de genul: “Nu stim care sunt cauzele aparitiei”; “Nu exista tratament deoarece copilului dumneavoastra nu sufera de vreo  boala”; “Trebuie sa aveti multa rabdare ….” si tot asa, raspunsuri pe care in cele din urma incerci cu disperare sa le afli de la alti parinti care au trecut prin aceleasi stari de confuzie si naucire prin care tu abia acum treci.

      

       Diagnosticul a cazut si in cazul nostru ,desi  stiam la ce sa ne asteptam,ca un “pumn in stomac" care te lasa fara suflare luni intregi. Parca toate visele legate de “faptura aia mica” pe care incerci din rasputeri sa o cresti se naruiesc dintr-o data. Esti total depusolat.

      

       Primele zile de dupa diagnostic sunt distrugatoare. Incerci din rasputeri sa cauti raspunsuri,sa vezi la copilul tau tot ceea ce trebuia sa vezi pana atunci, te incurajezi de fiecare data cand vezi un lucru nou si iti spui “ Si alti copii sunt  la fel” cu toate ca stii ca lucrurile nu o sa mai fie niciodata la fel.

     

       Desi au trecut aproape 2 ani de cand Pavel a primit “diagnosticul “ inca visez cu ochii deschisi ca intr-o buna zi am sa ma trezesc din cosmarul acesta. Sper din tot sufletul ca acest vis sa fie unul din acele vise care se transforma in realitate.

 

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments